Chameleon rendszer
a Rózsaliget Lakópark otthonaiban

A világ első gyártófüggetlen okos otthon rendszere.

A Chameleon rendszerrel biztosítható, hogy otthonának kialakítása független maradjon az okosotthon gyártók speciális műszaki követelményeitől mert a kialakítás biztosítja ügyfeleink számára, hogy otthonuk központját a lakás átalakítása nélkül cseréljék, vagy akár kombinálják a különböző rendszereket, melyek közt a kommunikációt a Chameleon biztosítja.

  • A rendszer alapszintű kiépítését elvégezzük
  • Igényei szerint bármikor alakítható
1 perces videó megtekintése

Miért jó egy okosotthon és miért is olyan jó maga a Chameleon?

A Chameleon egy új réteg a Smart Home rendszerek és az érzékelők, illetve a beavatkozók között.
Hidat képez a ház eszközei és más okosotthon gyártók központi vezérlői között.
Szabad választást ad a felhasználónak és jelentősen csökkenti a beépítési költséget.

Fő funkciókSzékesfehérváron egyedülálló

Hőszivattyús technológia

akár 60%-kal alacsonyabb rezsi!

Székesfehérváron elvétve találni olyan ingatlant, mely hőszivattyúval lenne felszerelve, pedig rengeteg előnye van a hagyományos rendszerekkel szemben:

  • Más rendszereknél sokkal olcsóbban állít elő hőt, így éves szinten akár százezreket spórolhat.
  • Télen fűt, nyáron hűt, légkondi és extra hősugárzók nélkül. Otthonában egész évben kellemes idő várja.
  • A hőszivattyú áramot használ, így rezsijét nem befolyásolják az aktuális gázárak, külpolitikai események.

A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja

azáltal, hogy elvonja az alacsony hőmérsékletű energiát, ezt magasabb hőfokszintre emeli, amellyel már lehetséges fűteni vagy melegvizet előállítani. A legtöbb esetben a rendszer teljesítménytényezőjével jellemzik a hőszivattyú hatékonyságát, amely érték 3 és 5 közé esik. Más szóval a megújuló energiaforrásból kivont hő esetén 1 kW elektromos energia elégséges ahhoz, hogy 3-5 kW fűtőteljesítményt tudjunk generálni. A hőszivattyús rendszerek ezért 3-5-ször hatékonyabbak, mint a fosszilis tüzelőanyagú boilerek, ezért teljesen kifűtik a lakóépületet, még a leghidegebb téli napokon is. Ezen fűtőrendszerek növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy elterjedésük a hideg klímájú Skandináviában is rendkívüli ütemben nő.
A Panasonic a világ egyik legnagyobb hűtéstechnikai vállalata, piacvezető és kimagasló energiahatékonyságú, megújuló energiával működő hőszivattyúk terén.

  • Szükségtelen plusz klíma rendszer kiépítésével és karbantartásával bajlódni, ez a rendszer hűtésre és fűtésre is alkalmas, a legextrémebb időjárási körülmények között is költséghatékony működéssel.
  • A 2020-tól előirányzott EU-s irányelveknek is megfelelve, biztos és hosszútávú ingatlanbefektetést garantál hőszivattyús rendszerünk.
  • Környezetbarát, 70%-kal alacsonyabb CO2 kibocsátással a hagyományos gázfűtéshez képest.
  • A kialakítása ugyan magasabb költséget jelent, de a fenntartása és üzemeltetése 60%-kal kevesebb költséget jelent a lakók számára.
  • Távolról vezérelhető szoftverrel